Ocet z jabłek.

OCET Z JABŁEK.
Konieczne jest znalezienie ekologicznej jabłoni  .
Jak zrobić ?
– nazbieraj jabłek z ekologicznej jabłoni – cokolwiek, gdziekolwiek znajdziecie
– umyj jabłka
– pokrój na kawałki i wrzuć do słoja
– zalej przegotowaną, chłodną i osłodzoną wodą (1 łyżeczka miodu lub płaska łyżka nieoczyszczonego cukru na około litr wody – zależnie od rodzaju jabłek  )
– przykryj i pozostaw w ciepłym miejscu na 4 tygodnie.
– mieszaj każdego dnia, kiedy przestanie się pienić przelej do butelek i odstaw w chłodne miejsce .
Ocet nie psuje się ponieważ jest konserwantem.
Co zawiera ?
– potas- regeneruje komórki organizmu, dbając o wydalanie niestrawionych resztek pokarmowych
-pektyny- obniżają poziom cholesterolu we krwi
-wapń
-beta-karoten- „zbieracz” wolnych rodników
CODZIENNA OCZYSZCZAJĄCA KURACJA octem jabłkowym.
Na czczo wpij łyżkę octu jabłkowego rozcieńczonego w szklance przegotowanej wody. Jeśli potrzebujesz zmienić smak dodaj miodu. Po około pól godzinie zjedz śniadanie.
Można pić przed każdym posiłkiem lub sączyć przez cały dzień.
Korzyści:
-utrata wagi
-obniża wysoki poziom cholesterolu
-wzmacnia system immunologiczny
-poprawa kondycji fizycznej
-wspomaganie trawienia i leczenie zaparć
-świetnie wpływa na kondycje skóry